Text

Det du gör med mig (2023)


Det här är en roman, det vill säga en helt påhittad bok, som jag har gjort tillsammans med Nora El Sarif, Isabel Kirstinä Karin Linge Nordh och Annie Murphy. Den handlar om de fyra bästa vännerna Juno, Esther, Emmy och Manuela som under tio års tid utsätter både sig själva och andra för en massa skit. "Det du gör med mig är en roman om vänskap på liv och död. Om hur svårt det är att bli vuxen, om systerskap och svek", står det på förlagets hemsida. Och förlaget är i det här fallet Bazar.

Hasse & Tages filmer – en riktigt viktig

liten bok (2023)


Förlaget Trolltrumma satte ihop en antologi med texter om Hasse & Tages filmproduktion och jag fick bidra med en text om AB Svenska ords samarbete med Lissi Alandh, Monica Zetterlund och Lena Nyman. Förutom undertecknad medverkar bland anadra Kalle Lind, Martin Kristensen, Carina Burman, Tomas Alfredson och Grynet Molvig.


Köp den via typ Adlibris eller låna på bibliotek!

"Du kan få fyrkantiga ögon!" – om att vara barn och tv-konsument på 90-talet (2023)


En liten bok med små lustiga essäer om sånt som visades på tv när jag och andra 90-talister växte upp. I bästa fall kan den ge en någorlunda bild av hur medielandskapet såg ut förr i tiden, innan sociala medier och streamingtjänster. Vill man bara läsa boken som nostalgitripp eller förströelse går det minst lika bra. Bland de titlar som tas upp kan nämnas Grynet, Joelbitar, Kenny Starfighter och Hasses brorsas låtsassyrras kompis. Dessutom en hel del om den gången Far & Son gästade REA och Andres Lokkos lustmord på SÄPOp.


Utgiven som ljudbok av Vibery Audiobooks eller som gratis pdf här.

För bra för att vara sann – Lena Junoffs osannolika liv och karriär (2022)


Biografi om Lena Junoff, en artist med ett liv och en karriär som inte liknar någon annans. Lena har bland annat turnerat med Duke Ellington och Hepstars, gjort Bordellmammas visor med Johnny Bode, medverkat i Jesus Christ Superstar och invigt västtysk färg-tv inför 85 miljoner tittare. Men trots att hon flera gånger varit nära ett genombrott har hennes karriär aldrig riktigt lossnat. På många sätt en klassisk rock n' roll-biografi, men på lika många sätt inte.


Köp via Pugs hemsida, Adlibris, Bengans, Bokus eller låna på biblioteket. För signerat exemplar, se kontakt.

Ett tidsfördriv att dö för – boken om Kent (2021)


Den första heltäckande biografin om Sveriges största rockband.

Den 20 maj 2021 har det gått fem år sedan Kent släppte sitt sista album, Då som nu för alltid. Med anledning av detta fick jag förtroendet att teckna hela deras historia från a till ö, berättat genom mängder av arkivmaterial och nya intervjuer med personer i Kents omgivning. Finns också som ljudbok.


Har pratat lite om boken i bland annat TV4 Nyhetsmorgon, Blå måndag och P1 Kultur. Recenserad i Dagens Nyheter och Sydsvenskan.


Köp via Pugs hemsida, Adlibris, Bengans, Bokus eller låna på biblioteket. För signerat exemplar, se kontakt.

Vuxna män gör saker tillsammans – en liten bok om Killinggänget (2020)


Den första boken om 90-talets bästa och mest inflytelserika humor-

grupp. En bok om ironi, Stockholm, humor som livshållning och manlig vänskap. Med förord av Kalle Lind och nya intervjuer med bland andra Andres Lokko, Robert Gustafsson och David Sundin.


Har recenserats i bland annat Dagens Nyheter, Aftonbladet och Sydsvenskan. Dessutom har jag pladdrat om Killinggänget i Snedtänkt, Bildningskomplexet, Vad skrattar du åt? och TV4 Nyhetsmorgon.


Köp via Pugs hemsida, Adlibris, Bokus eller låna på biblioteket. För signerat exemplar, se kontakt. Finns också som ljudbok.

Regnbågar och krockade bilar (2017)


Fick äran att skriva förordet till punkbandet Vånna Ingets fotobok Regnbågar och krockade bilar, som släpptes tillsammans med liveskivan Vi tar alla minnen härifrån.


Köp via Bengans.

Spinal Injuries/The Mannequins of Death (2015)


Omslagstext till återutgivningen av Cortex debutalbum Spinal Injuries samt bonus-lp:n med tidigare outgivna låtar. Släpptes i samband med Record Store Day 2015 och uppmärksammades i bland annat Dagens Nyheter, Sonic och TV4 Nyhetsmorgon.